Det bles

Publisert: av Camilla Klævold

Det er og har vært godt med vind på alle fiskefelt

Etter at den første sildefangsten kom fra Buagrunn på mandag har været bydd på litt utfordringer. Det har også vært en del vind på Sklinna hvor det har vært fangsting den siste tiden.

- Det er jo ubeleilig at det kommer kuling samtidig som silda kommer til Møre. Så det blir spennende å se hvor lenge silda har rogn i seg, forteller salgsleder Kenneth Garvik. Håpet er at det skal komme inn ny sild, slik at man får fisket sild med rogn og at kjøperne som etterspør det får presset den.

Det har med andre ord vært utfordrende fangstforhold og silda har stått dypt. Det kan derimot se ut som det blir et lite værvindu fredags ettermiddag og lørdag.

- Vi forventer litt fangster de neste dagene, det er båter på feltet, men det blir nok ikke så mye, det ser litt bedre ut mot helga, sier Garvik.

I henhold til kolmulefiskeriet vest av Irland har også dette vært preget av været, slik det normalt er på denne årstiden.

En 15 båter er nå i arbeid i internasjonalt farvann og det er en knappe titalls båter på vei til feltet.

- Tilbakemeldingene i dag har vært litt mer positive, så det er mulig at vi ser enkelte innmeldinger allerede neste døgnet, avslutter Garvik.

Siste nytt