Ferdig med tobiskvoten - i denne omgang

Publisert: av Roar Bjånesøy

Hellevig var inne på Karmsund Protein og losset 345 tonn tobis i går - og er ferdig med kvoten så langt i år

Skipper Invar Pettersen er fornøyd med årets sesong.

- Det har gått veldig bra i år og, vi trålte lenger oppe i sjøen med pelagisk trål på siste turen på Klondyke feltet og det var fin , stor tobis med ingen innblanding, sier Pettersen.

Med rundt 800 tonn i kvote så har Hellevig gjort seg ferdig med tobisen på  tre turer, men blir det en utvidelse på kvoten når årets skrapetoktet er ferdig så blir det mer tobisfiske senere  

Årets kvote er satt til 110 000 tonn. En utvidelse kan komme i mai dersom HI vil tilrå det. I fjor startet kvoten på 70 000 tonn før den ble utvidet i to omganger til 250 000 tonn. Kings Bay er akkurat nå ute på skrapetoktet i Nordsjøen.

For Hellevig blir det nå rekefiske eller kantfiske etter øyepål og kolmule.

For resten av tobisflåten går fisket jevnt og trutt. Per nå er det fisket rundt 63 000 tonn av kvoten siden oppstarten 15 april

- Vi har rundt 20 000 tonn innmeldt denne uken når me går inn i helgen, torsdagen var den største fangsdagen med  rundt 10 200 tonn, sier salgsleder Knut Halvor Møgster i Sildelaget. 

Ifølge Møgster har fisket vært bra tidlig på dagene med større hal, mens det senere på dagen har dabbet av.

-Flåten er samlet på Klondyke feltet, det er en 15-16 fartøy der og med greie værmeldinger fremover så forventer vi et jevnt fiske i tiden fremover, sier Møgster.


 

 

 

 

 

 

 

Siste nytt