Finner lite makrell utenfor Vestfjorden

Publisert: av Camilla Klævold

Forskerne på Kings Bay har lite positivt å melde etter den første delen av makrelltoktet

- Så langt ser det ut til at makrellforekomstene går merkbart ned innenfor eggakanten. Inn mot Værøy og Røst er det lite makrell å se. Situasjonen opp mot kysten var bedre i fjor på samme tid, forteller forsker ved Havforskningsinstituttet og toktleder på årets makrelltokt, Sindre Vatnehol til Tekfisk.

Han understreker imidlertid at dette er det foreløpige inntrykket etter at «Kings Bay», det ene av de to norske toktfartøyene, i løpet av mandag og tirsdag kurset inn mot Lofoten, dreide nordover langs kysten, og gikk til havs igjen utenfor Myre i Vesterålen. Forskerne har derimot ikke gitt opp Vestfjorden helt.

- Nei, som vi tidligere har antydet planlegger vi nå en nærmere undersøkelse av Vestfjorden når vi likevel går inn til Bodø for mannskapsskifte i slutten av uka. Vi kommer nå østover med «Vendla» etter å ha vært ved Island, og utgangspunktet er at vi bruker søndagen inne i Vestfjorden, forteller toktlederen, og regner med å ha litt mer konkret å fortelle fiskerne over helga.

Han legger til at prøvene så langt viser makrell som er i godt hold og har hatt bra med mat tilgjengelig. Han noterer også med interesse meldingene fra Rørvik-båten «Hydra», om større makrell på kysten mellom Nordland og Nord-Trøndelag, og ikke minst at denne makrellen livnærer seg på det fiskerne mener er sildeyngel fra årets gyting utenfor Møre.

Les hele saken på Tekfisk.no:

Siste nytt