Fisk 101

Publisert: av Camilla Klævold

To av Fiskarlagets rådgivere lanserer podcasten "Jeg kan ingenting om fisk" for å lære seg selv og kanskje deg mer om fisk og fiskeriene

Fiskarlagets podkast kommer med i alt fire episoder fram mot jul, hvor vindkraft til havs, fiskerireguleringer og fiskeripolitikk er blant temaene.   

Hanna Bakke-Jensen og Marit Hiim Haugseth vil i hver episode invitere gjester for å lære mer om utvalgte og dagsaktuelle temaer. Målet med podkasten er å bli enda bedre kjent med den norske fiskerinæringen.
 
– Vi jobber begge i Fiskarlaget, men mest med folk og lite med fisk. Derfor bestemte vi oss for å lære mer, og vi vil gjerne invitere flere med på denne kunnskapsreisen, sier Haugseth i en pressemelding.

Bakke-Jensen er stolt av næringen og håper de som tar seg tid til å lytte vil forstå tanken med podkasten og få med seg mer om næringens store betydning.

– Fiskeriene bygde landet, men i dag er det færre og færre som kan og forstår betydningen næringen har – og har hatt – langs kysten. Vi håper denne podkasten kan være et lite bidrag til å øke kunnskapen om Norges råeste næring, sier hun.
 
I den første episoden er temaet vindkraft til havs. Der møter du Jan Henrik Sandberg, seniorrådgiver i Fiskarlaget, og Terje Eriksen, styreleder i Fiskarlaget Vest. De skal lære Hanna og Marit om utfordringene med vindkraft til havs. Hva betyr det for fiskeriene? Og er det mulig med sameksistens?
 
– Vi har sett over lang tid at podkast som kanal brukes av mange aktører. Fiskeri og fiskeripolitikk er viktig for hele Norge, og vi håper med lanseringen av podkasten vår at vi kan nå både de i næringen, men kanskje spesielt de som ikke har et aktivt forhold til fiskeri. I podkasten får vi anledning til å snakke ut og dra lengre resonnementer om viktige temaer, sier Bakke-Jensen.
 

Podkasten «Jeg kan ingenting om fisk» er tilgjengelig i alle plattformer hvor podkaster konsumeres. 


Spotify her:

Apple her:

Siste nytt