Fiskeridirektoratet deltar med data på hackathon

Publisert: av Camilla Klævold

Fiskeridirektoratet stiller i Kartverkets hackekonkurranse 26. og 27. oktober med åpne fiskeri- og akvakulturdata

Fiskeridirektoratet har akvakulturdatasett som inneholder opplysninger om alle lokaliteter. Her er det informasjon om plassering, tillatelsen, innehaver, art med mer. De deltar på hackathon i håp om at noen innovative sjeler skal finne nye måter å bruke dataene på.

De deltar blant annet med data om gyteområder og fiskeplasser, samt noen stedfestede fiskerireguleringer. De mest relevante datasettene til Fidir har blitt samlet i en egen #hack4no-GUI.

I tillegg er data på mikronivå om fangst (seddel) og fartøy tilgjengelige som åpent datasett – og de har ikke vært publisert før.

Les mer om Fiskeridirektoratets geodata her:

Beste bruk av Fiskeridirektoratets data blir premiert.

#hack4no

I Kartverkets hackekonkurranse: #hack4no kan ungdom, programmerere, designere og gründere konkurrere om den beste måten å bruke åpne offentlige data på.

#hack4no inviterer 12 etater og virksomheter til en dugnad der det skal konkurreres om å lage de beste appene og forretningsideene basert på geodataene deres.

Samtidig er det en stor kodesamling for barn og ungdom, der de lærer å kode, lagge apper, nettsider, kart og programmere roboter.

Målet er å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og gründervirksomhet, mer bruk av åpne offentlige data og å fremme teknologiforståelse blant barn og unge.

Siste nytt