Fiskeriorganisasjoner i møte med statsministeren

Publisert: av Camilla Klævold

For tredje gang på en uke var Fiskarlaget i møte for å diskurtere havvind og energi med regjeringen og næringsaktører

-Inntrykket til nå i denne prosessen er at vi som næring lyttes til og at regjeringen er oppsatt på å få til løsninger som er til å leve med for de ulike interessene på havet. Det sier leder Kåre Heggebø i Norges Fiskarlag etter møtet med statsministeren fredag.


Tredje på en uke
Møtet sist fredag var det tredje med statsministeren på like mange dager for Fiskarlaget, der havvind og energi var hovedtema.

- Vi er spesielt opptatt av at arealene på havet nå er under press og derfor er det både nyttig og viktig å ha denne kontakten mot politisk ledelse, sier Kåre Heggebø til Fiskarlaget.

Lederen i Fiskarlaget understreker at vårt grunnleggende syn er uforandret når det gjelder behovet for å avgrense arealbruk og beskytte gyte- og oppvekstområder.

-Vi har derfor også vært tydelig på at vi forventer at våre interesser ivaretas den dagen det måtte bli en reell interessekonflikt, sier Kåre Heggebø, som deltok i møtet sammen med Fiskebåt ved administrerende direktør Audun Maråk.

Støre om havvind
–Norge kan bli en stor aktør innen havvind. På veien dit er god dialog og godt samarbeid viktig. Tidligere denne uken besøkte jeg, sammen med lederne for LO og NHO, Gulen der arbeidsfolk jobber med å ferdigstille monteringen av verdens største flytende havvindpark. Norge er i siget, og vi skal være utålmodige, men vi skal gjøre forarbeidet grundig når vi nå er i gang med en historisk havvindsatsing, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding etter møtet.

Det vises til at regjeringen har ambisjoner om å tildele arealer med potensial for 30 gigawatt havvindproduksjon innen 2040. Dette tilsvarer nesten like mye kraft som Norge produserer i dag. Havvindsatsingen skal bidra til rimelig, fornybar og ren kraft til husholdninger og industri.


Les mer på Fiskarlaget sin side:

Siste nytt