Fisket gang uke 12

Publisert: av Roar Bjånesøy

Sesongens beste uke med kolmule

Nesten en hel uke med godt vær resulterte i vinterens største ukekvantum, hele 59 200 tonn er registrert i journalen vår denne uken.

Overraskende nok så  foregår fisket fremdeles langt sør, ett felt helt sør på 52 grader, 30 min. nord er det området det er flest fartøy på nå på søndag. Det er allikevel nord av Porcupine Bank det har vært fisket størst kvantum på i løpet av uka, 33 600 tonn. Vi har også fått innmeldt to fangster fra «kanten» på til sammen vel 250 tonn.

Men med godt fiske blir det også trykk på mottaksanleggene i land, og selv om at noen få fangster er gått til Danmark, må det påregnes litt ventetid ved enkelte fabrikker i Norge, opp mot et par døgn på det meste. Men dette er ikke generelt på alle fabrikker og med en ny kuling i anmarsj fra i kveld kan dette lett justere seg inn.

Fra feltet får vi melding og et jevnt godt fiske.

Som nevnt er det litt overraskende at fisket fremdeles foregår så langt sør, det er jo forventet at fiske snart skal starte på St. Kilda. I fjor hadde vi første innmelding fra det område den 26. mars, i 2018 samme dato. Men det er jo fremdeles noen dager til den 26, så det kan jo komme innmeldinger fra dette området til denne dato i år også.

 

 

Bergen 23. mars 2020

Odd Fredrik Andersen

Siste nytt