Fisket over dobbelt så mye øyepål som i fjor

Publisert: av Camilla Klævold

Høyere kvote, gode priser og dårlig rekefiske ser ut til å være noe av årsaken

I hvert fall for mannskapet på Hellevig 1 som vanligvis skulle vært på rekefiske på denne tiden av året.

- Vi skulle egentlig vært på rekene nå, men det står dårlig til der og siden de har satt opp kvoten på øyepål har vi litt igjen å ta av den, sier reder Ingvar Pettersen.

Pettersen har ligget på Egersundsbanken siden den ble åpnet for fiskeri, og kan fortelle om et brukbart fiskeri.

- Vi ser litt og fiskeriet har gått ganske greit. Hovedutfordringen har vært å ikke få for mye kolmule i trålen, men det har heldigvis bedret seg nå, fortsetter rederen.

I tillegg til kolmule får de med seg litt strømsild og sølvtorsk, men fangstene den siste tiden har ligget på en 70-80% med øyepål.

- De siste dagene har vært gode og været har vært fantastisk den siste tiden, vi ligger å tauer nå, så blir det vel på rekene når vi har tatt ferdig kvoten vår her, sier Pettersen.

Rett bortenfor Hellevig 1 ligger Sille Marie og haler inn og melder om mye de samme forholdene som Pettersen har opplevd.

- Det går litt opp og ned, det er ikke alltid vi treffer åpningen, men de siste dagene har vært ganske gode, vi fikk nettopp et hal på 20 tonn og halene er stort sett rene med bare øyepål, sier Martin Knudsen, skipper på Sille Marie.

I alt har 14 fartøy meldt inn 13 726 tonn så langt i år, en økning på over 10% kvotemessig fra fjoråret da det ble tatt 5451 tonn og 5,99% av totalkvoten.

- Fiskeriet er vel noenlunde samme som i fjor, litt bedre kanskje, og så spiller nok prisene en viktig rolle for at flere prøver seg og at flere kan få til et lønnsomt fiskeri på industrifisken, avslutter Knudsen.

Siste nytt