Fiskets Gang uke 11

Publisert: av Roar Bjånesøy

God kolmuleuke etter avtale kom på plass og hestmakrell langs vestlandskysten

Kolmule:

Uken starter med lite kolmule fangster men Tirsdag 16 mars kom avtale på plass med EU som betydde at kolmuleflåten kunne trekke inn i EU-farvann. Norge fikk også 37 500 tonn mer kolmule  i en bytteavtale med EU.

De lå da 5-7 fartøyer i internasjonal sone på tirsdagen  som trakk innover i EU-sonene og fra 17 mars til søndag 21 mars har det blitt innmeldt nesten 37 000 tonn. Fredag 19 var den beste dagen med hele 15 890 tonn innmeldt fra 10 fartøy.

Fangstene har vært levert i Norge, Danmark, Killybegs samt en fangst til Island. Det meldes om lite venting på anleggene, mottakssituasjonen har gått greitt unna.

Utvidelsen av kvotenenheten for fartøy med kolmuletråltillatelse  gikk fra  3434 til 4053 som betydde 621 tonn ekstra i kvote. For fartøy med pelagisk - og nordsjøsildtillatelse økte kvoteenheten til 1,83. Flere fartøy satte da kursen tilbake til fiskefeltene.

Det er nå 16 fartøy aktive på feltet med et på vei. For kolmuleflåten er det like under 60 000 tonn igjen i disponible kvote med flex-ordningen og utvidelsen, for fartøy med pelagisk- og nordsjøtråltillatelse står det igjen noe over 51 000 tonn inkludert flex.

Også fra nordsjøen hadde vi innmeldt 235 tonn kolmule fra et fartøy som har fisket ute i "kanten" vest av Egersund. 


 Hestmakrell

Det har blitt innmeldt rundt 150 tonnmed hestmakrell fra Skude i sør til Osterøy i nord. Hestmakrellen har vært levert til Skude og Global Florø.


 

 

Siste nytt