Fiskets gang uke 14

Publisert: av Kenneth Garvik

Fortsatt noen kolmulefangster og tobisfiske i emning.

Kolmule:
Som forventet fikk vi en rolig uke med beskjedne 8.600 tonn i journalen. Dette er fra seks båter der fem av de har fisket i EU sonen nordvest av Irland.
Siste fangst er tatt av «Lønnøy» som søndag meldte inn 260 t kolmule fra «Kanten»: De har fisket i området fra 59⁰ 00’ i sør og videre nordover til 59⁰ 40’. Dette er i hovedsak vest av Karmøy.

I kommende uke forventer vi og et beskjedent kvantum. Et par-tre båter vil fiske i EU sonen, og fra «Kanten» forventer vi at de seks båtene som har fisket i helgen vil avslutte for så å legge om til tobisfiske.


Tobis:
Årets tobisfiske åpner som vanlig den 15. april, og i år er oppstarts kvoten satt til 110.000 tonn, mot 70.000 t i fjor. Vi endte da med en sluttkvote på 250.000 t.

«Nordsjøbas» som deltar i forsøksfiske med utprøving av redskap har de siste dagene vært på forskjellige tobisbanker. Tilbakemeldingene derfra er beskjedne tobisregistreringer så langt. Det er tidlig for tobis enda og de nordlige vinder vi har hatt de siste dagene er ikke ideelt for å samle tobisen. Så vi håper på sol og sommer fremover.

Ut fra den relativ høye startkvoten på tobis så forventer vi at de fleste båter vil være klar ved oppstart.


Bergen 12.04.2021
Kenneth Garvik
[email protected]

 

Siste nytt