Fiskets gang uke 18

Publisert: av Roar Bjånesøy

Ingen fart i tobisfiske ennå selv om det meldes om litt bedring på enkelte felt.

Tobis

Tobisfiske har enda ikke kommet skikkelig i gang denne våren, kun 3 150 tonn er meldt inn denne uke. Dette er fordelt på ni fangster, hvor et par av dem er levert av båter som har hatt avbrutt tur og vært oppe for reparasjon. Dermed ligger fangstene fra 300 til 530 tonn på 5-6 dagers fiske.

Flåten har vært i aktivitet på mange av områdene, båre Vestbanken, Inner Shoal og nå sist i uken Engelsk Klondyke og aller sist Østbanken. Det har ikke lykkes å komme i kontakt med båter som er på dette siste feltet, får håpe de er opptatt pga. godt fiske.

De siste par dagene har det vært godt tobisvær med sol og gode forhold. Dette har allikevel ikke gitt det store oppsving i fiske, men vi håper det retter seg etter hvert.


Annet industrifiske

Av annet fiske til indirekte konsum er det kommet to kolmulefangster, en norsk og en færøysk båt med til sammen 3 350 tonn. Færøyværingen har fisket i egen sone, mens den norske fangsten er tatt i EU sonen.

I tillegg er det to båter som kom fra «Kanten» med litt blanding av kolmule og andre industrifisker som øyepål, strømsild og sølvtorsk med til sammen vel 410 tonn. Herav 215 tonn øyepål.


Av andre fiskeri er det denne uke tatt en liten fangst på 6 tonn med hestmakrell og fire låsfangster med makrell til ferskanvendelse på til sammen nesten 8 tonn. Makrellen er tatt i Bømlo, Askvoll og Tysvær kommune og er blitt betalt med over kr. 30,- pr. kg.

Bergen 6. mai 2018
Odd Fredrik Andersen

Siste nytt