Fiskets gang uke 20

Publisert: av Roar Bjånesøy

Stor glede over den rekordstore tobiskvoten, ut over det en meget rolig uke i de pelagiske fiskeriene

Tobis

På torsdag fikk vi det endelige kvoteråd for årets tobiskvote, hele 250 000 tonn er det anledning å fiske i år.

Dette kvantumet var både overraskende stort og gledelig, men skal vi klare å få fisket denne kvoten må det bli svært god fart i fisket.

Vel 18 600 tonn er det som er registrert i innmeldingsjournalen og det må betegnes som en litt over middels uke. Nå var det riktignok lite båter på feltet først i uken, men siste delen av uken har deltagelsen vært stor.

Fra flåten hørte vi at det midt i uken var nordvest kuling, mye leting og flytting mellom feltene.  At tobisen forsvinner i perioder med kald nordavind og lite sol er vel ganske vanlig. Heldigvis forandret dette seg i slutten av uka og på ukens siste to dager ble det betegnet som gode forhold og godt fiske.

Forhåpentligvis blir det gode forhold også i uken som vi går inn i og et jevnt godt fiske slik som det har vært siden begynnelsen av sesongen i midten av april.

 

Makrell / Hestmakrell

Av makrell er det låssatt 12 fangster på til sammen vel 28 tonn. Fangstene er tatt langs vestlandskysten fra Strand kommune i sør til Kinn i nord. Omsetningsmessig går salget greit, med unntak av en, er alle fangstene som har vært på auksjon solgt.

Det er også innmeldt tre låsfangster med hestmakrell, til sammen 30 tonn. Disse er tatt i kommunene Tysvær, Tysnes og Alver.

 

Av ander fiskeslag har to båter vært i kanten og fisket øyepål, til sammen 355 tonn.

 

Bergen 18. mai 2020

Odd Fredrik Andersen

Siste nytt