Fiskets gang uke 29

Publisert: av Camilla Klævold

Rolig sommeruke, noe makrell og et par gode fangster med nordsjøsild

Det har vært en noe rolig sommeruke denne uken da både anlegg og fiskere har tatt seg litt velfortjent sommerfri.

Makrell
Fiskeriet i nord har vært noe preget av dårlig vær denne uken, men flåten fikk seg et lite værvindu torsdag og fredag før det blåste opp igjen inn mot helga. Totalt er det innmeldt 117 tonn med makrell fra området rett utforbi Svolvær i Vestfjorden. Snittet på makrellen ligger på rundt en 500-530 gram.

Makrellflåten i sør har vært noe heldigere med været og det er fangstet totalt 44 tonn fra kystområdene mellom Askvoll og Vindafjord kommune.

Makrellen i sør er noe mindre enn makrellen i nord og har hatt en snittstørrelse mellom 275-375 gram.

Onsdag kunne vi også melde at Selvåg Senior gikk mot grensen til Smutthavet på leit etter makrellen. De observerte litt makrell, men det var mye åte i fisken som hadde en snittstørrelse på 350 gram.   

Libas kastet også loss forrige uke for å leite etter makrellen, og de har nå leitet seg nordover i Norskehavet og opp mot områdene utenfor Vestfjorden.  

 

Nordsjøsild
Hardhaus fikk full klaff denne uken da de testet det nye fartøyet og meldte inn totalt 1650 tonn med nordsjøsild fra Oseberg. Et par andre fartøy fikk også gode fangster tidlig i uken og gjorde seg med det ferdig med sine kvoter på nordsjøsild. Fisket dabbet av utover mot helgen da samlingen på silda ble dårligere. Totalt ble det innmeldt 2670 tonn fra fartøy på nordsjøsilda.

 

Industritrål
Fiskeriet i Kanten går sin ante gang og det er denne uken meld inn 1307 tonn med kolmule, 58 tonn nordsjøsild, 95 tonn med strømsild, 9 tonn med sølvtorsk og 1483 tonn med øyepål.

Siste nytt