Fiskets gang uke 3

Publisert: av Roar Bjånesøy

Enda en god uke på silda i nord og kolmulefisket vestpå er i gang

NVG-sild

Det har fortsatt vært et godt NVG sildefiske med 26 474 tonn denne uken, og fiskeriet har foregått i de samme områdene, både Kvænangen, Lopphavet og Altafjorden.

Det meldes også om krevende forhold for å få tak i silda. Hoveddelen av silda har hatt snittstørrelse på ca 275-290 gram, med noen unntak av sild ned på 250 gram størrelse. Det meldes om at det kommer sild ut av fjordene i djupa.  

Det har også vært tatt rundt 250 tonn NVG-sild , mesteparten låssatt, på Helgelandskysten og en mindre låssatt fangst sør ved Ålesund.


Nordsjøsild:

Det har vært 5 fartøy i fiske etter nordsjøsild der det har vært fisket totalt 1305 tonn. Størrelsene har variert fra 112 til 154bgram, der hoveddelen har vært mellom 135-150 gram.

Det har vært flere båter som har tenkt seg ut etter nordsjøsild, men dårlig vær i Nordsjøen har stoppet dette. Og det ser ut til å vedvare de første dagene i kommende uke.  Kolmule:

Etter at tre norske fartøy leverte kolmule fra Færøysk sone forrige uke, så har to fartøy gått på kolmula vest av Irland. Birkeland kom med årets første innmelding herfra lørdag kveld (1600t) og meldte inn fra området rundt 54graden. De lastet seg raskt i et værvindu lørdag og det meldes om bra forekomster, men utfordrende værforhold.  Makrell:

7 790 tonn med makrell kom fra syv utenlandske fartøy denne uken, ned fra 14 700 uken før. Den britiske flåten har fisket ca. 100nm vest av Shetland . Makrellen har ligget på snittstørrelse fra 375 til 440 gram.

 

Kystbrisling:

35 tonn kystbrisling er meldt inn fra Hardangerfjorden og levert til King Oscar via Skude Fryseri på Karmøy.

Siste nytt