Fiskets gang uke 33

Publisert: av Camilla Klævold

Godt makrellfiske for den minste flåten, litt aktivitet fra havet

Makrell
Tirsdag og onsdag denne uken ble det meldt inn like over 1000 tonn med makrell fra seks fartøy rett sør for 66 graden og 2 grader øst, mot grensen til internasjonalt farvann i Smutthavet. Dermed kastet resten av flåten loss og i helgen har det vært vel 70 båter på havet på jakt etter makrellen.

Fiskeriet roet seg derimot litt etter onsdagen da det var dårlige forhold og makrellen stod spredt. Mot helgen tok det seg heldigvis litt opp igjen og det var litt sig i fisket fra fredag av. Lørdagen kom ut som den beste dagen med 4.656 tonn registrert i journalen.

Fisket har foregått i norsk sone nord for 65 graden, rett innenfor grensen, og beveget seg lengre innover i norsk sone utover helgen.

Størrelsen på fisken ligger rundt en 400-440-450 gram, der noen fangster også har fisk under 400 gram.

I dag er det mange båter på feltet, enkelte i arbeid og det blir spennende å se hvordan sesongen utvikler seg.

 

For den minste kystflåten har makrellfisket vært godt denne uken, da spesielt i Vanylven kommune til Ålesund, hvor det er registrert 1287 tonn. I tillegg er det registrert fangster fra Vestland og Rogaland. Fisken på kysten er noe mindre enn i havet, og den ligger her på rundt en 270-300 gram.

Et par av kystbåtene har også fanget litt NVG-sild.

Totalt er det registrert 10.158 tonn med makrell denne uken.

 

Nordsjøsild
Det har vært lite aktivitet på nordsjøsildfisket og nå har de fleste gitt seg det er registrert 1.291 tonn i journalen.

 

Kanten
Industritrålerne jobber på og har denne uken levert 17 tonn med hestmakrell, 420 tonn med kolmule, 635 tonn med øyepål, 51 tonn med strømsild og litt nordsjøsild.

 

Havbrisling
Denne uken er det også registrert en fangst med havbrisling fra danskene på 1.280 tonn. Fangsten er tatt syd i nordsjøen i EU-sonen.

Siste nytt