Fiskets gang uke 35 (1)

Publisert: av Camilla Klævold

Godt makrellfiskeri også denne uken, flere båter har kommet til på kanten

Det er landet noe lavere kvantum denne uken enn forrige ukes rekord på 60.000 tonn, men det har fremdeles vært god fiskeriaktivitet med vel 50 båter i sving på feltet. Totalt er det landet 46.627 tonn denne uken.

Fiskeriet var best i starten i av uken med mandag som beste dag med vel 10.400 tonn. Noe logistikk utfordringer på landanleggene bidro til at fisket ble noe roligere over helgen. Men kjøperne har stått på og i all hovedsak fått unna fangstene.

I likhet med forrige uke har fiskeriet i hovedsak foregått i område fra 62°N til 65 °N.

Vi begynner nå å nærme oss vel 190.000 tonn fisket av den totale kvoten, og det som er gledelig er at alt utenom 6.100 tonn (som er tatt i Smutthavet) er tatt i norsk sone. Et annet positivt element er at over 80 prosent av fangstene er tatt med not.

Denne uken har også tre færøyske fartøy fisket makrell i norsk sone, totalt 3.400 tonn som er solgt til Færøyene.

I kommende periode forventes det et mindre trykk i fiskeriet, de første dagene denne uken vil det være litt vind som kan hemme flåten. I tillegg er 17 fartøy i ringnotgruppen innenfor 90 prosent av kvotene sine. Videre blir det spennende å se om makrellen fortsatt står samlet og tilgjengelig utover september. 

Nordsjøsild
Denne uken er det fisket 11.700 tonn nordsjøsild, ut av dette er 11.225 tonn fisket av 12 utenlandske fartøy mens to norske fartøy står for det resterende kvantumet.

Silden fra de utenlandske fartøyene har blitt brukt til rognpressing. 


Kanten
Denne uken har det vært litt mer aktivitet og flere båter har kommet til, det er fisket vel 925 tonn med øyepål, 190 tonn med kolmule og 110 med hestmakrell.

Siste nytt