Fiskets gang uke 35

Publisert: av Camilla Klævold

Årets første innmeldinger på makrellstørje, nordsjøsildfisket har tatt seg opp igjen og fartøy har gått på havbrisling

Makrellstørje
Onsdag denne uken ble årets første makrell størje innmeldt, det var Bluefin og Hillersøy som hadde første fangstene som ble tatt på Mørekysten vest for Ona. Noen fisker har gått til det norske markedet og er mulig å få kjøpt både hos restauranter og fiskeforhandlere, resten har gått til det utenlandske markedet. Spjæringen og Bluefin hadde siste innmelding på lørdag.   

Nordsjøsild
Nordsjøsildfisket har tatt seg opp igjen denne uken med 17 innmeldinger hvorav 5 er utenlandske fartøy. All fiske har foregått i EU sonen i området Turbot banken øst av Skottland. Det meldes om bra kvalitet for rogn produksjon for å være tidlig i sesongen.

Makrell  
Det har vært en landing av makrell fra et islandsk fartøy tatt i internasjonal sone, fisken var av god kvalitet med høyt fettinnhold og lite åte.

Havbrisling
Det har vert 6 båter på havbrisling denne uken hvorav to har levert. Det ble levert 100 tonn til konsum, dette var godt kjølt fisk fra siste dagen i fiske med lite på tanken som holdt god kvalitet. Det var prøvd fisk som var et døgn eldre, men den holdt ikke kvalitet til produksjon.


Bergen 01.09.2020
Knut Halvor Møgster
[email protected]

Siste nytt