Flere år siden fiskeriet i Nordsjøen har vært så godt

Publisert: av Camilla Klævold

Mandag fikk endelig den havgående flåten uttelling for all makrell letingen, men været kan igjen sette en stopper for fiskeriet

Etter mye leting i både Norskehavet og i Nordsjøen klaffet det endelig litt på makrellen for den havgående flåten mandag denne uken. I motsetning til tidligere i sesongen hvor fisket har foregått med trål på nattestid var det på mandag endelig samling på makrellen igjen og den ble tilgjengelig med not.

- Hvis vi ser tilbake på tidligere år er det flere år siden det var så godt makrellfiskeri i Nordsjøen som vi har hatt denne uken, forteller salgskonsulent Sigurd Vedøy, vi må tilbake til 2015-2016-2017 for å finne lignende kvantum.

Dessverre røynet været på igjen på tirsdag og aktiviteten på feltet gikk dermed litt ned. Men i dag onsdag har været vært noe bedre og flåten er i aktivitet i Nordsjøen.

- Vi har fisket halvparten av den totale kvoten nå, så vi håper fiskeriet vedvarer og at vi kommer i mål med makrellkvoten, sier Vedøy.

I tillegg til aktivitet i Nordsjøen, nær grensen til britisk sone, er det også noen som leiter litt lengre nordøst i Nordsjøen. Totalt er det rundt en 60 havgående fartøy på feltet.

Resten av uken kan derimot bli noe preget av været da det fra torsdag av kommer et lavtrykk innover Nordsjøen.

- Vi får muligens et lite vindu igjen på lørdag før høstværet setter inn igjen.

For den mindre flåten, dorgere og notkastere, er fiskeriet fremdeles bra og det er gledelig at denne gruppen ser ut til å få en bedre makrellsesong i år enn i fjor.

Siste nytt