Først ute tredje året på rad

Publisert: av Roar Bjånesøy

Svanaug Elise meldte i dag inn 550 tonn makrell tatt helt sør i Smutthavet i internasjonal sone. 

Svanaug Elise kom ut på feltet i går og lette litt i norsk sone litt lenger sør sammen med Einar Erlend og Gambler som også var på feltet, forteller bas Bjørgvin Ervik ombord.

Litt lenger nord lå den islandske og færøyske trålflåten og det var der Svanaug Elise fikk at kast på 550 tonn i dag morges, sier Ervik. Uten å ha telt de nøyaktig mener Ervik at det var rundt 15 utenlandske båter i området.

Dette er tredje året at Svanaug Elise er første båt ute med makrellfangst og alle er blitt tatt i rute 3013, rundt N64,30 og Ø00,30.

-Vi var ute med harpe for å sjekke om det var åte i makrellen, men det var lite, sier Ervik og legger til at makrellen trakk på sør da de kastet i 8-tiden i dag morges.

Fangsten ble solgt på auksjonen klokka 13 til Måløy Seafood AS. Snittstørrelsen på makrellen rapportert fra Svanaug Elise var 390 gram og ifølge Ervik var makrellen av fin , jevn kvalitet og størrelse.

Salgsleder Odd Fredrik Andersen i Sildelaget sier at de to andre båtene på feltet også har hatt not i sjøen og med flere båter på vei så forventes det mer makrell fremover.

Det står like i underkant av 230 000 tonn makrell igjen på kvoten ( inkludert flex) når høstfisket nå er i gang.
Siste nytt