Foredrag: Pelagiske utsikter

Publisert: av Norges Sildesalgslag

Her kan du se video av Sildelagets presentasjon om blant annet marked og utsikter for høsten som ble holdt under Nor-Fishing

Etter noen år med pandemi var det endelig duket for fiskerimesse i Trondheim, her var Sildelaget på plass og delte stand med Råfisklaget og Fiskarlaget på «Fiskernes fellesstand».

Til tross for at mange fiskere er ute på makrellen var standen godt besøkt og Sildelaget ønsker å takke alle som kom innom for å slå av en prat.

Tradisjon tro ble det også matjesservering på standen og Arjen Kraaijeveld bidro til at flere ungdommer fikk smaken på jomfrusild.

På onsdagen arrangerte Sildelaget sitt pelagiske event i Konferansesalen på Nor-Fishing, det var godt med folk i salen og alle var lutter øre da Paul Oma og Knut Torgnes uttalte seg om de pelagiske fiskeriene. Sildelagets innlegg kan du se øverst i saken.

I tillegg til pelagiske utsikter fikk de besøkende også høre om betydningen av tollfrie kvoter ved Arne Melchior fra NUPI og Arne Hjeltnes fortalte om prosjektet som skal få silda ut i verden.

Presentasjonen til Melchior kan du se her:

Arne Hjeltnes sitt innlegg ser du her:

Etter seansen disket Kraaijeveld opp med fantastiske silderetter, både tradisjonelle og med asiatisk vri.

Siste nytt