FrP sier nei til statlig kvotebank

Publisert: av Roar Bjånesøy

I en pressemelding sier partiet at tiltaket med en statlig kvotebank har skapt stor usikkerhet i næringen og at partiet derfor sier nei til den delen av kvotemeldingen

Dette melder Kyst og Fjord:

- Et tydelig nei fra Fremskrittspartiet innebærer at forslaget om statlig kvotebeholdning etter alle solemerker ikke vil få flertall i Stortinget og kan skrotes, sier Bengt Rune Strifeldt, fiskeripolitisk talsperson i FrP i en pressemelding, ifølge Kyst og Fjord.

Renere Frp-politikk
- Når Fremskrittspartiet valgte å gå ut av Regjering, så var vi klar på at vi fortsatt skal være konstruktive og løsningsorientert for å bidra til å lande en kvotemelding som bidrar til å skape stabilitet og forutsigbarhet for fiskerinæringene. Samtidig så varslet vi at det ligger i kortene at vi vil ha inn renere Frp-politikk og at det vil komme justeringer i kvotemeldingen når den behandles på Stortinget, sier Strifeldt.

- Jeg er veldig glad for at Fremskrittspartiets Stortingsgruppe ga full tilslutning til et forhandlingsmandat hvor et av punktene var at vi sier et klart og tydelig nei til forslaget om en statlig kvotebeholdning, tilføyer Strifeldt.

Les mer om saken her: 

Siste nytt