Full fres på Kvænangen

Publisert: av Camilla Klævold

Denne uken har fiskeriet i Kvænangen virkelig tatt seg opp for "låssetterne", og over 28 båter har vært i aktivitet så langt.

Den første fangsten fra låssettere i fjorden kom den 6. november og siden den tid har fisket økt jevnt og trutt. Aktiviteten økte betraktelig forrige uke (45) da det ble fangstet 2.600 tonn i fjorden.

Denne uken har flere fartøy kommet til så fiskeriet suser og går i finværet inne på fjorden. Så langt denne uken er det tatt opp 3.400 tonn fra låssetterne.

Siden oppstart har det vært 28 forskjellige fartøy i aktivitet, i tillegg til et par samfiskere.

- Vi gleder oss over at fiskeriet i Kvænangen har kommet skikkelig i gang og minner om at dette er fangster som krever at det kommer føringsbåter og frakter fisken til kjøperne. Her har alle virkelig stått på for å både fange og få levert fisken. Det er totalt ni føringsbåter som har hatt 15 leveringer siden oppstart, sier salgsleder Kenenth Garvik.

Videre forteller Garvik at gårsdagen var den beste på feltet med over 1.700 tonn innmeldt. Det er også registrert en økt etterspørsel fra kjøperne etter den fine og store silda.

- Vi forventer at både resten av denne uken og neste uke blir hektisk i Kvænangen. Det er meldt et fantastisk vær, så vi satser på full fres i fiskeriet, avslutter Garvik.

Siste nytt