Godt med sild på Møre

Publisert: av Camilla Klævold

Det ble et overraskende bra fiskeri på Mørekysten i går, dagen i dag har også potensiale til å bli bra, verre går det på kolmula

-    Vi trodde ikke det skulle bli noe vær, men fisket i går på Møre ble overraskende bra og det ble meldt inn vel 8400 tonn med storsild, forteller salgsleder Odd Fredrik Andersen.

I dag er det også bra vær langs Mørekysten og siden i dag tidlig har det kommet syv innmeldinger på vel 2600 tonn.

- Vi har en 20-talls båter på feltet, og det meldes om godt med sild og gode forhold, så forhåpentligvis blir det bra aktivitet utover dagen, sier Andersen.

I tillegg befinner tre-fire båter seg 50 n.m sørvest av Skomvær, men selv om været også er greit nordpå i dag har det ikke blitt observert de store mengdene med sild.

I henhold til kolmulefisket, har Christina E meldt inn en fangst på 1950 tonn som går på auksjon nå i ettermiddag. Som kjent har kolmuleflåten vært preget av mye dårlig vær.

- Det har vært så dårlig vær at det ikke er arbeidenes, Christina E fikk seg et lite arbeidsvindu og fylt opp båten, forhåpentligvis kommer det et nytt værvindu i ettermiddag slik at hvertfall en båt til får fylt opp tankene, avslutter Andersen.

Siste nytt