Gregussen ny leder i ISO-komitè

Publisert: av Camilla Klævold

Generalsekretær i Norges Fiskarlag, Otto Gregussen er ny leder for det internasjonale standardiseringsarbeidet innenfor fiskeri og akvakultur

– Dette er et spennende og viktig internasjonalt tillitsverv og jeg ser frem til å komme i gang. Vi snakker gjerne om lille Norge, men innenfor fiskeri og havbruk er vi en ledende nasjon, sier den tidligere fiskeriministeren til Fiskarlaget.

Internasjonalt samarbeid
Om lag 50 land deltar i den internasjonale standardiseringskomiteen for fiskeri og akvakultur, som ble etablert på norsk initiativ i 2007. Komiteen utvikler internasjonale standarder innenfor fiskeri- og akvakultur.

Gregussen som overtok vervet 1. januar 2021, har lang erfaring fra politikk, næringsliv og organisasjoner. Han var fiskeriminister i Jens Stoltenbergs første regjering og har ledet Norske Fiskeoppdretteres Forening, Norshell og Norges Sildesalgslag. Han har også vært regiondirektør i NHO i Trøndelag og ledet Fiskeridirektoratets avdeling i Trøndelag.

Felles systemer som fungerer
ISO-komiteen har utviklet internasjonale standarder for sporing av produkter av fisk, krepsdyr og skjell, oppdrettsanlegg, overvåking av lus og miljøovervåking ved oppdrettsanlegg. For øyeblikket jobber de med en standard for håndtering av avfall fra fiskefartøy og vurderer standarder for veiing og måling i omsetning av villfisk.

– Dette er to områder hvor det er viktig å få på plass felles systemer som fungerer i praksis. Standarder gjør samarbeid enklere og konkurranse mer likeverdig, sier Gregussen.

 

Hele saken på Fiskarlaget sin side her:

Siste nytt