Havforskningen fyller 120 år denne uken

Publisert: av Roar Bjånesøy

15 Oktober 1900 blir  Norges Fiskeristyrelse opprettet. Denne dagen blir regnet som Havforskningsinstituttets "bursdag"

Med Jens O. Dahl, Gabriel Westergaard og Johan Hjort i ledelsen blir Norges fiskeristyrelse opprettet 15 oktober 1900.

Noen år senere blir styrelsen omgjort til Fiskeridirektoratet med Johan Hjort som landets første fiskeridirektør. Og det var under hans virke at havforskning utviklet seg til et eget fagfelt, både nasjonalt og internasjonalt.

I 1947 ble Fiskeridirektoratet omorganisert, og Fiskeridirektoratets Havforskningsinstitutt ble en egen avdeling. Slik var det fram til 1989 da instituttet ble skilt ut som en egen enhet, direkte under Fiskeridepartementet.

Norges Sildesalgslag ønsker gratulanten til lykke med jubileet.

Sildelaget og fiskerne har utstrakt samarbeid med Havforskningen og det er veldig viktig for både  fiskerinæringen  og hele AS Norge at våre fiskebestander og andre havressurser blir ivaretatt på en slik måte at vi kan levere trygg, god og bærekraftig sjømat til oss selv og verden i et evighetsprespektiv. Norge er er en av verdens største sjømateksportører og  37 millioner sjømatmåltider er på middagstallerkener over hele verden hver dag.

Havforskningen har laget en flott sak om deres historie, viktige milepæler og om alt det varierte arbeidet de gjør innen forskning.  Les den her:

   

Siste nytt