I full gang med ryddinga

Publisert: av Camilla Klævold

I formiddag var Plastfritt Hav i full gang med strandryddingen sammen med elever fra Vigra Skule og klokken 15:00 går Strandryddefestivalen i gang på Alnes fyr og opplevelsessenter

Strandryddeuka 2019 nærmer seg slutten selm om i morgen er den store strandryddedagen. Folk har stått på over hele landet for å rydde strender for søppel.

I år har fiskeri- og havbruksnæringen gått sammen med Hold Norge Rent og Plastfritt Hav om «Strandryddefestivalen» som fredag ettermiddag går av stabelen ved Alnes fyr og opplevelsesenter utenfor Ålesund. Festivalen skulle opprinnelig foregår på Øygardshamna på Giske, men har grunnet dårlig vær blitt flyttet til opplevelsesenteret slik at folk vil ha muligheten til å nyte den gode maten fra Flying Culinary Circus innendørs.

Stort engasjement
Plastfritt Hav har mobilisert både skoler og barnehager hele uken for å delta på strandryddinga, og fredags formidag var det elever ved Vigra Skule som rensket Roaldsleira nedenfor skoleområdet.

Elevene var godt informert om viktigheten rundt resirkulering og plukket plast med stor iver.

Samlet sjømatnæring
Som nevnt over er strandryddefestivalen et felles arrangement mellom sjømatnæringen, Hold Norge Rent og Plastfritt Hav.

- Det er kjempeviktig at hele sjømatnæringen står samlet hvis vi skal løse havets utfordringer, og det gjør de, vi må ta vare på fremtidens matfat, sier Ina Giske i Plastfritt Hav.

De 10 organisasjonene som står sammen for et rent miljø er som følger:

- Norges sjømatråd
- Sjømatbedriftene
- Norsk Industri
- Fiskarlaget
- Norges Sildesalgslag
- Pelagisk forening
- Sjømat Norge
- Fiskebåt
- Norges Råfisklag
- FHF

Vi kommer tilbake med mer.

 

Siste nytt