Johannes Nakken har gått bort

Publisert: av Roar Bjånesøy

Det var med stor sorg at Sildelaget mottok budskapet om at tidligere administrerende direktør, Johannes Nakken, gikk bort fredag

Johannes Nakken sovnet fredag stille inn med nærmeste familie ved sin side etter en tids sykeleie. Vi som jobbet med han i Sildelaget satte stor pris på hans kunnskap og arbeidskapasitet, men også hans varme og inkluderende vesen både på jobb og i andre sammenhenger. Hans enorme lager av historier fra et langt liv både som fisker, skipper og som organisasjonsmann hadde ingen ende og var flittig brukt i gode lag.  

 

Johannes Nakken, som fylte 70 i 2020, ble ansatt som konsulent ved salgsavdelingen i Sildelaget i 1990. Her gikk han gradene som omsetningssjef og salgsdirektør frem til år 2000, da han overtok som administrerende direktør. Denne stillingen hadde han frem til han gikk av etter avtale, i 2012.


I perioden 1997-2000 satt Johannes sågar ved «kongens bord», som statssekretær for fiskeriminister Peter Angelsen ( SP) i det som da het Fiskeridepartmentet.


Johannes kom fra solide fiskerirøtter i Øygarden der tradisjonen med å delta i fiskernes organisasjoner var viktig. Johannes tok først utdanning som siviløkonom ved NHH før han etterpå tok skipperskolen og drev familierederiets ringnotfartøy «Siglar» på 80-tallet.


Johannes hadde utenlandserfaring som fiskeristipendiat ved ambassaden i London. Han var fiskerirettleier i Øygarden kommune og hadde etter hvert mange verv i flere av fiskernes organisasjoner. I 2015 ble han æresmedlem i Norges Fiskarlag.


Den enorme fiskerikunnskapen Johannes hadde tilførte han Sildelaget og resten av næringen i stort monn. Johannes var høyt respektert blant sine kollegaer i næringen, både på land og sjø, her hjemme i Norge og i utlandet.

 

-Jeg kjente Johannes som yrkesbror på havet og senere som organisasjonsmann. Han gjorde en flott jobb i mange år for Sildelaget og for oss fiskere. Jeg vil på vegne av fiskerne rette en stor takk til Johannes og vi sender våre dypeste kondolanser til familien hans, sier Lars Ove Stenevik, nåværende styreleder i Sildelaget

 

Sildelaget vil også takke for den gode tiden med Johannes som kollega og leder og våre tanker går til familien.   Vi lyser fred over Johannes sitt minne.

 

Hilsen alle i Norges Sildesalgslag

 

Johannes begraves fra Birkeland kirke tirsdag 19. januar kl. 12.00 med invitert familie og venner til stede.  Det er opprette minneside for de som vil legge igjen en hilsen her

Siste nytt