Skip to Content

Kan myke opp landingspåbudet på Færøyene

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møtte i går sin færøyske kollega Jacob Vestergaard for å diskutere fiskeriforvaltning og det færøyske landingspåbudet for fisk.

Den færøyske regjeringen foreslår en oppmykning av påbudet skriver departmentet på sine nettsider.

– Det var et godt og konstruktivt møte hvor vi fikk konkrete signaler om oppmyking av det færøyske landingspåbudet for fisk. Jeg er tydelig på at vi i Norge mener at påbudet burde avskaffes. Dette er en viktig sak for norsk fiskerinæring jeg er glad for at vi tar steg i riktig retning, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Færøyene har siden 2018 hatt et regelverk som, med enkelte unntak, tvinger færøyske fiskere å lande fangsten på Færøyene. Dette har hindret norske fiskekjøpere fra å kjøpe fangster fra færøyske fartøy. Færøyenes fiskeriminister Jacob Vestergaard opplyste i samtalen at det torsdag 15. april legges frem et lovforslag på Færøyene som skal myke opp landingsforbudet noe og bidra til økte muligheter for landinger i utlandet.

– Norge og Færøyene har en rekke felles interesser når det gjelder fiskeriforvaltning, og jeg anser det som nyttig for begge parter at vi samarbeider, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

Back to top