Karstensens kontrahert nye "Sille Marie"

Publisert: av Camilla Klævold

Fartøyet vil bli utstyrt med blant annet en stor batteripakke, 4,7 m propell og en "state of the art" fiskefabrikk

Dette skriver Karstensens Skibsværft i en pressemelding. Tråleren vil få en lengde på 65,90 m og leveres juni 2023.

Sille Marie AS har hjemhavn i Søgne, ved Kristiansand og eies av de tre brødrene Aamodt; Carl, Tom Arne og Yngvar på den ene siden og familien Salthaug; med Bastian, Tobias, Yngvar og Bent på den andre siden.

Faryøyet vil bli rederiets første nybygg og erstatter den nåværende Sille Marie som ble kjøpt fra Sverige i 2011, bygget i 2001.

Rederiet driver kombinert trålfiske, dels pelagisk med sild og makrell og dels industrifusk kombinert med konsumfisk og hvitfisk. Det nye fartøyet skal drives etter samme prinsipper og utbygges for å optimalisere rederiets behov med ekstra fokus på en grønn profil med redusert utslipp og en sikker arbeidshverdag for fiskerne.

Fartøyet vil bli utrustet med en stor batteripakke, som vil redusere forbruk med aktiv peakshaving samt gi ekstra strømforsyning i kritiske driftsforhold.

Det vil få nye eletriske vinsjer, elektriske fiskepumper, varmegjennvinning fra alle motorer, LED belysning samt en rekke andre energisparende tiltak.

Det elektriske vinsjanlegget rigges for 2-trawl med 3 vinsjer og 4 nettromler. Det vil være to pumpestasjoner, og en state of the art fiskefabrikk for skånsom håndtering av fangsten.

Alle leverandørene har ikke kommet på plass enda, men vil bli nøye plukket ut.

Hovedmotoren kommer fra MAN på 2920 kW, med stor propell på 4,70 m i diamteter.


Lengde: 65,90 m
Bredde: 14,00 m
Dybde shelterdekk: 8,00 m
Lastekapasitet: 1550 m3


Hovedmotor​: MAN 8L27/38, 2920 kW
Gear og propeller: ​MAN, d4700 mm
Winch anlegg: ​Elektrisk
Sidepropellere:​ 2 x 700 kW
RSW-anlegg: 2 x 850 kW

Siste nytt