Minstepris på makrell til fersk anvendelse
Med virkning fra og med mandag 19. april i 2021 er minstepris for makrell til fersk anvendelse satt til NOK 17,00 pr. kg
Fra 1. mai innføres kvantumskontroll i CC Portalen, eksportører må dermed inn med tilleggsopplysninger
Det norske fangstsertifikatet er basert på sluttsedler og landingssedler fra de 5 salgslagene som omsetter norsk villfanget fisk. Eksportørene har ansvar for å dokumentere hvilke sedler som er benyttet ved utstedelse av fangstsertifikat for de forskjellige forsendelser, jf. forskrift om fangstsertifikat mv. § 4. Systemet har ikke hatt kvantumskontroll på sedlene ONLINE. Kontrollen har vært basert på rapporter i etterkant.
Nå innføres kvantumskontroll i portalen. Det betyr igjen at eksportør må inn med to nye opplysninger om sin eksport, samt fordele vekt pr seddel.
- Produkttilstand
- Konservering
Vi vil benytte de offisielle kodene oppgitt i Norsk Standard (NS9400). Kodene vil være tilgjengelige via en neddroppsliste (i alfabetisk rekkefølge). Når eksportør har valgt disse to kodene for sin forsendelse, vil systemet kunne hente omregningsfaktorer på fisken og regne kvantumet tilbake til rund vekt. Portalen vil benytte Fiskeridirektoratets omregningsfaktorer.
Alle sluttsedler og landingssedler opererer med nettovekt. Systemet vil også regne om denne vekten til rund vekt.
Den eksporterte vekten vil bli trukket av hver enkelt seddel i systemet, som vil regne seg frem til om det er tilstrekkelig restkvantum igjen på sedlene til å kunne eksportere.
Mer informasjon her:
Havforskningsinstituttet ønsker å utvide toktet, men vil ikke sette fast en årlig kvote
Målet med økt kontroll er å unngå ulovlig innblanding av fisk under minstemål og redusere bifangst
Fiskeridirektoratet og SINTEF Ocean inviterer til webinar om fremtidens fiskerikontroll 28 april
Sildelaget vil gjøre flåten som skal fiske tobis oppmerksom på følgende forhold:
15. april starter årets tobis sesong. Foreløpig kvote er satt til 110 000 tonn.
Fortsatt noen kolmulefangster og tobisfiske i emning.