Makrellen befinner seg uvanlig langt sør

Publisert: av Camilla Klævold

Makrellfiskeriet går stort sett godt for seg og dagskvantumet ligger på rundt en 5000-7000 tonn

- I henhold til flåten som ligger ute er fiskeriet godt, sier salgsleder Odd Fredrik Andersen.

For tiden foregår fisket øst for Orkenøyene på Fladen grunn, noe som er uvanlig langt sør.

- Fisken var en veldig kort periode i Norskehavet før den forsvant. Tidligere år har sett at den har beveget seg mot Shetland og lenger vestover etter den har vært i Norskehavet, men i år fiskes det uvanlig langt sør, forteller Andersen.

For øyeblikket er det ingen norske båter som befinner i Norskehavet på fiske, men noen færøyværinger befinner seg lengre nord på leting.

- Tidligere i dag fikk vi informasjon fra dem (færøyværingene) at de ikke har sett makrell på flere dager, noe som også stemmer med signalene fra de norske båtene som har gått over områdene på vei til levering.

Størrelsen på fisken er som er tatt i områdene øst for Orkenøyene er fin og ligger på rundt en 430-450 gram. Derimot har det vært noen utfordringer med åteinnholdet i fisken.

- Det er ikke den samme fisken som vi så i Norskehavet tidligere i sesongen, og åten lenger sør er mye sterkere. Det er altså ikke mengden åte som er problemet, men typen åte. Når åten er sterk tar det ikke lang tid før det tærer på buken, sier Andersen.

Det oppfordres derfor til å smake på åten, for å kjenne om den er sterk eller ikke. Kaldt vann og god kjøling er viktig for å ta best mulig vare på fisken i tankene.

- Vi får se hvordan fisket utvikler seg, det ser ut som det kommer noe dårlig vær i starten av neste uke, men foreløpig er det greit og det fiskes både dag og kveld, avslutter Andersen.

Siste nytt