Makrellstatus de siste 10 dagene

Publisert: av Dorthe Iselin Austevoll

Forrige uke var en kanon uke, og denne uken meldes det om mye leting.

Forrige uke var fantastisk bra hvor det endelig slo til med fiskeriet. - Vi fisket hele 55 000 tonn hvor det på tre forskjellige dager ble fisket over 11 000 tonn. Da ble det travelt både på sjø og på land, og på salgsbordet, smiler Salgsleder Kenneth Garvik.

Denne uken derimot, har fiskeriet dabbet av. – Vi ligger nå på et sted mellom 3000 og 3500 tonn makrell på de to-tre siste dagene. Hvorfor det er slik vet vi ikke helt, men det kan skyldes været. Makrellen liker godværet slik som vi gjør. Når det er varmt og fint samles den for å spise mat, og den er derfor lettere å fange. Slik som det er nå med ruskevær og vind, vil den derfor ikke være like enkel å finne, forklarer Kenneth.

Nå er det 75 store båter som er ute og leiter i norsk sone i Norskehavet, så det mangler ikke på innsatsen. Det blir spennende å se hva dagene fremover bringer. I den samme uken i fjor fanget vi 60 000 tonn, noe som ble ansett for å være en rekorduke.  - I fjor august fisket vi hele 149 000 tonn makrell, noe som var uvanlig bra, sier Kenneth. - I år derimot har vi fisket 73 000 tonn i august, og vi anslår at august måned i år har et mindre kvantum enn i fjor.

Det som er verdt å nevne er at det har vært et veldig positivt fiskeri for den minste kystflåten de siste ukene, fra Mørekysten i nord og videre sørover langs Vestlandskysten. Dette er et annet bilde enn vi så i fjor i, i positiv forstand. - Vi kan bare håpe at makrellen samler seg igjen og at vi kan fiske hele kvoten. Nå er det fisket 86 000 tonn av 284 000 tonn på årets kvote, avslutter Kenneth.

Siste nytt