Mindre tobis for danskene

Publisert: av Roar Bjånesøy

Tobisrådet fra ICES ( det Internasjonale havforskningsrådet ) betyr en betydelig mindre kvote for den danske flåten

Dette skriver Danmarks Fiskeriforening PO i en pressemelding, melder fiskerforum.dk

For området 1 ( Doggerbank), som er det viktigste området  for tobis, anbefaler ICES en samlet fangst på 134 461 tonn . I 2017 var anbefalingen fra dette området 255 956 tonn, så det er enmarkant nedgang her.

-Vi ville selvfølgelig hatt en større kvote i 2018, men vi tar den biologiske anbefalingen til etterretning. Vi må nå håpe på betydelig bedre priser enn siste år, sier formannen i Danmark Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Til gjengjeld vekker det stor undring at i områder 2, som ligger langs den jyske vestkyst opp til Skagen, så anbefales det et monitoreringsfiske på 5 000 tonn mot en samle fangstanbefaling på 175 941 tonn i 2017.

-Vi forstår ganske enkelt ikke den anbefalingen. Den er i strid med all logikk. Det er underlig at tobisen skal være borte derfra. ICES henviser til at rådgivningen er forbundet med manglende 3- og 4-åringer i fangstene fra 2017. Hvorvidt denne forklaringen er korrekt må etterprøves. Derfor er det viktig at vi får gjennomført et monitoreringsfiske, sier Svend-Erik Andersen.

Det positive med rådgivningen er område 4 som ligger ved den britiske kyst. Anbefalingen der er på 59 345 tonn mot 54 043 tonn i fjor , heter det i pressemeldingen.

Se resten av saken her: 

Siste nytt