Nå skal det ryddes!

Publisert: av Camilla Klævold

I dag går strandryddeuka av stabelen, Sildelaget vil delta på verdens største ryddeaksjon i Hardanger den 15 sept. Finn fram dugnadsånden du også

Strandryddeuka vil pågå fra i dag 9. september til neste helg, søndag 18 september. Hold Norge Rent arrangerer en rekke ryddeaksjoner overalt i hele landet denne uken, men man kan også rydde i sitt eget nærområde. Registrer gjerne ryddeaksjonen i ryddeportalen: Rydde, her kan du også finne aksjoner å delta på.

I år vil Sildelaget sammen med andre i sjømatnæringen (Norges Sjømatråd, Sjømat Norge, Sjømatbedriftene, FHF, Norsk Industri, Fiskarlaget, Pelagisk Forening, Fiskebåt og Råfisklaget) delta på verdens største plastryddeaksjon i Hardanger: Rein Hardangerfjord.

Verdens største ryddeaksjon
- Rein Hardangerfjord er et kjempe initiativ for å bekjempe plastproblemet i havet. Vi er alle tjent med rene hav så dette er noe Sildelaget gledelig stiller seg bak, forteller leder for kommunikasjon Roar Bjånesøy.

- Vi skal ta vår del av kaken for å bli bukt med gamle synder. Nytt av året har Sildelaget også opprettet et miljøfond for å støtte diverse miljøtiltak og ryddeaksjoner rundt i landet, fortsetter Bjånesøy.

Rein Hardangerfjord vil i motsetning til mange andre aksjoner ikke bare foregå denne ene uken i september, men være et langvarig prosjekt over fem år for å rydde fjorden. Erfaringene fra prosjektet vil man ta med seg videre for å rydde andre fjordsystemer i Norge og rundt om i Verden.

Søppel og sang
- Torsdag blir en veldig bra dag, vi stiller mannsterke fra sjømatnæringen for å rydde et område i Ølve, i tillegg er mange fartøy med på aksjonen for både å rydde og frakte søppelsekker.

Fredagen vil det også arrangeres konsert i fjorden. Fullt program for Strandryddeuka i Hardanger finner du her:

Sildelaget oppfordrer alle som har mulighet til å delta på dugnaden til å delta, enten ved å rydde i sitt eget nærområde eller delta på aksjoner som allerede er planlagt i Rydde.

 

Siste nytt