Norsk Villfisk viser seg frem under Arendalsuken

Publisert: av Roar Bjånesøy

Mandag går startskuddet for Arendalsuken. Dette er blitt en viktig møteplass for politikere, samfunn og næringsliv. Norsk Villfisk skal ha eget arrangement der onsdag 14 august

Arendalsuken er blitt en viktig politisk møteplass de siste årene, og mer nå som det er kommunestyre- og fylkestingvalg. Hit kommer alle rikspolitikere, mange lokalpolitikere og mye folk fra næringsliv og organisasjoner. 

- Dette er tredje året Sildelaget deltar på Arendalsuken sammen med de andre fiskesalgslagene som utgjør Norsk Villfisk. sier Paul Oma, administrerende direktør i Norges Sildesalgslag.

-I Arendal får vi et bredt publikum av politikere og folk fra andre næringer som vi ikke kommuniserer med så ofte. Det er det som er så unikt med Arendalsuken. Jeg opplever derfor dette som en god mulighet til å presentere den gode historien om norske fiskere og deres bidrag til verdiskaping i Norge, sier Oma

 

Her er informasjn om programmet til Norsk VIllfisk som skal foregå på Onsdag 14 august, klokka 18:00 til 19:45 på Clarion Hotel Tyholmen i Arendal

 

Norsk Villfisk inviterer deg til en kveld med spinnville fiskehistorier fra Alex Rosén, deilig sjømat og ikke minst politisk debatt!

Fiskerinæringen er en av Norges store fremtidsnæringer. I fjor spiste forbrukere fra hele verden norsk villfanget fisk for hele 28 milliarder kroner. Samtidig har næringen store ringvirkninger langs kysten, og stadig flere unge velger i dag å bli fiskere. Vi tar debatten om hva Norge skal gjøre for å utnytte næringens potensial for fremtiden.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Vel møtt!

Vennlig hilsen
Sveinung Flem
Leder av Norsk Villfisk

Program
Kl. 18:00 Norsk Villfisk mot nye høyder
Åpning ved kveldens konferansier Alex Rosén, som fremfører en låt og skal fortelle personlige historier fra sine opplevelser fra sjøen. Deretter vil Sveinung Flem, daglig leder i Norsk Villfisk ønske velkommen.

Kl. 18:15 Markedssituasjonen for norsk sjømat
Hans Frode Kielland Asmyhr forteller siste nytt om hvordan Norges sjømatråds fiskeriutsending i Storbritannia jobber med norsk villfanget fisk.

Kl. 18.30 Politisk debatt: Villfisknæringens betydning for norsk økonomi
Den norske sjømatnæringen har en enorm verdiskapning, og potensialet for fremtiden er stort. Hva skal Norge gjøre for å utnytte dette? Vi inviterer til fiskeridebatt mellom Steinar Reiten, stortingsrepresentant for KrF Kristelig Folkeparti, Tom-Christer Nilsen, fiskeripolitisk talsperson i Høyre, Geir Pollestad, næringspolitisk talsperson i Senterpartiet, Cecilie Terese Myrseth, fiskeripolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Kl. 18:55 Unge i fiskerinæringen
Stadig flere unge velger i dag å bli fiskere, og i dag er hver femte fisker under 30 år. Alf Erik Ulland forteller om hvordan det er å være ung fisker i dag.

Kl. 19:10 Livet på en fiskebåt​
Daglig leder Jan Roger Lerbukt forteller hvordan de arbeider med omdømmebygging i næringen, og vi får livesending fra tråleren Hermes AS.

Kl. 19:25 Kokkekonkurranse i hvalcarpaccio
Alex Rosén og Tom-Christer Nilsen konkurrerer om å lage hval-carpacchio.
Arrangementet avsluttes ved at Alex Rosén fremfører et velkjent sangnummer.
Etter arrangementet serveres havets festbord med skalldyr og hval-carpaccio til alle fremmøtte.

Deltagere:
• Alex Rosén, entertainer og kveldens konferansier
• Sveinung Flem, leder i Norsk Villfisk
• Tom-Christer Nilsen, fiskeripolitisk talsperson i Høyre
• Cecilie Myrseth, fiskeripolitisk talsperson i Arbeiderpartiet - tentativt
• Steinar Reiten, stortingsrepresentant fra Kristelig Folkeparti
• Hans Frode Kielland Asmyhr, Sjømatrådets utsending til Storbritannia
• Jan Roger Lerbukt, daglig leder i Hermes AS
• Jan-Erik Larsen, partner i Kruse Larsen
• Lisbeth Berg-Hansen, tidligere fiskeriminister
• Alf Erik Ulland, fisker og leder av Fiskerlaget Sør

Visjon

Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Arendalsuka vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt levende demokrati.

Mål

Arendalsuka skal:

  • være en politisk møteplass
  • bidra til engasjement og interesse for politikk
  • bidra til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med våre mest sentrale nasjonale aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv

Tidspunkt

Arendalsuka arrangeres hvert år i uke 33. 

Åpent for alle - gratis - ingen billetter

Alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og gratis å delta på.

Siste nytt