Pelagisk Arena - 2017

Publisert: av Roar Bjånesøy

Pelagisk Arena 2017 vil bli 31. august på Scandic Parken i Ålesund. 

Pelagisk Arena 2017 er møteplassen der du får med deg viktige presentasjoner og gode diskusjoner. Alt under en felles pelagisk paraply.

FHF og Sjømatrådet ønsker velkommen til Pelagisk Arena i Ålesund i slutten august. Fiskebåt, Sjømat Norge og Norges Sildesalgslag har deltatt i programstyret. Vi ser frem til en innholdsrik dag med pelagisk fisk både på menyen og på agendaen!

Gå til PÅMELDING her: 


09:30 Ankomst og registrering


10:00 Velkommen
v/Renate Larsen, Norges Sjømatråd


10:05 Pelagisk hjørne
Konferansier Thorvald Tande i samtale med Sigurd Teige, Janne-Grethe Strand Aasnæs, Tommy Torvanger og Harald Sperre

10:50 Pause

11:15
Økt global politisk uro – hva betyr det for Norge?
Elisabeth Holvik, Sparebank1-gruppen


Datadeling mellom fartøy på feltet – vårt norske fortrinn?
Per Magne Eggesbø, Eros AS


Making Norwegian Mackerel even greater
Gunvar L. Wie, Norges Sjømatråd i Japan og Korea

12:15 Lunsj

13:15
Prisnedgang for råstoff til fiskemel og fiskeolje i 2017
Selger Norsildmel som idioter, eller har markedet endret seg?
Jon Tarlebø, Nordsildmel


Mesopelagisk fiskeri i praksis – erfaringer og potensiale.
Arne Birkeland, Birkeland fiskebåtrederi


Mesopelagisk fisk – ny og verdifull ressurs?
Sissel Rogne, Havforskningsinstituttet

13:55-14:15 Pause


14:15
UK – Nye pelagiske muligheter?
Otto Gregussen, Norges Fiskarlag


Danske rederi - fremtidige fiskere uten fisk ?
Esben Sverdrup-Jensen, Danmarks pelagiske produsentorganisasjon.


Marin Student-bootcamp
Presentasjon av vinnerbidrag


15:00 Pause


15:20
Makrellfiletens verste fiende, målt og kartlagt
Wenche Emblem Larsen, Møreforsking


Pelagiske muligheter i Afrika
Trond Kostveit, Norges Sjømatråd


16:15 Slutt


19:00 Chefs dinner - der nord møter øst


Med entusiasme og kjærlighet til faget, inviterer for anledningen hotellets kjøkken i samarbeid med sjefskokk Christopher W. Davidsen, sølvvinner Bocuse d´Or 2017, og de anerkjente kokkene Chef Kageyama (Sawamura, Tokyo) og Chef Tae Wan Ryu (Ryunique, Seoul) til et enestående måltid basert på det beste vårt pelagiske Norge har å by på.

Velkommen til en smaksrik aften, akkompagnert av musikalske innslag fra:
Amanda Tennfjord.

Siste nytt