Populær ungdomsmønstring

Publisert: av Camilla Klævold

Nesten 1800 ungdommer fulgte dagens digitale ungdomsmønstring

10.klassingene fulgte sendingen, som har som mål å rekruttere flere til næringen, fra 35 ulike skoler. Det er Fiskebåt Vest i lag med Møre og Romsdal Fiskarlag, Surofi, Marint kompetansesenter og Norges Sildesalgslag som står bak arrangementet, som også har med Sparebanken Møre som sponsor.

Det er Fiskebåt som omtaler saken. Opplegget er nokså likt fra år til år. Først får ungdommene en liten smakebit på hva det innebærer å ha et yrke på sjøen. Deretter får de møte litt eldre ungdommer som har valgt fiskeri som yrkesvei. I år bestod panelet av Jannicke Sæther (20), Berger Vik Pettersson (19) og Ole-Kristian Lie Skaaden (19). De fortalte om hvordan livet er om bord i et fiskefartøy.

Arrangementet avsluttast med ein Kahoot-konkurranse mellom dei forskjellige skulane. Premien er kr. 10 000 til klassa som vinn og i tillegg får eleven som vinn ein ipad.

Arrangørene legger også vekt på finne en ung lokal artist til arrangementet. I år var det Sverre Eide frå Ålesund som stod for underholdningen. Eide er mest kjent  frå The Voice.

Siste nytt