Rekordpris på nordsjøsild til mel og olje

Publisert: av Camilla Klævold

For første gang i historien har prisen for råstoff til mel og olje passert fem kroner pr kg

Fangstene til Harvest og Slatterøy slo i går alle rekorder da de bikket den magiske femkroners grensen for råstoff til mel og olje. Til sammenligning var snittprisen på nordsjøsild til konsum kr 4,02 pr kg i fjor (for øvrig var konsumprisen på NVG-sild i vinter også rundt kr 4,00 pr kg).

- Ja, det er en akkurat passelig pris på mel og olje, sier Vegard Osmundsvåg, skipper på Harvest.

Fartøyet er akkurat ferdig å losse og setter kursen videre mot Austevoll for å levere nota før turen går til Danmark for klassing.

- Nei, det er jo helt fantastisk, så det blir spennende å se hvordan prisbildet vil utvikle seg framover, sier Osmundsvåg.

Skipperen fikk også med seg den eventyrlige tobissesongen tidligere i år og er ikke tvil om at mel og olje markedet er godt for tiden.

- Det er høy konkurranse om råstoffet og vi forventer at de gode prisene vil holde seg nå i denne perioden (juli-august) hvor fettprosenten er høy og fram til silda slipper rogn, sier seniorrådgiver Roald Oen.

- Vi får håpe at ikke alt for mange får avbrutt ferien sin nå, men hvis mel og olje prisene er bedre enn konsum utover høsten så skal du nok se at NVG-fisket kommer tidlig i gang i det minste, avslutter Osmundsvåg.

Siste nytt