Rent hav - felles ansvar

Publisert: av Line Dale Nilsson

Vedtak i Norges Fiskarlags landsmøte

 
Forurensning og forsøpling av havet er en stor internasjonal utfordring. Landsmøtet mener vi har et felles ansvar for å opprettholde et rent og produktivt hav. Dette er essensen i Landsmøtets vedtak i miljøsaken.

Landsmøtet i Norges Fiskarlag behandlet onsdag en egen sak om miljø. Innledere til saken var Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.

Innlederne var begge tydelige på ansvaret for miljøet, og Støre mener Norge sågar må ta et internasjonalt initiativ på dette området:

-Dette bør være det neste store internasjonale initiativet Norge bør ta. Vi har hatt mange gode initiativer tidligere, på vaksiner, regnskog, utdanning til unge jenter, men jeg mener det neste store initiativet bør være at vi lager en plan og en retning for å få dette på den internasjonale dagsorden.


Ystmarks klinkekule

Geir Ove Ystmark inviterte fiskeriministeren og Arbeiderpartiets leder opp på podiet i innledningen av sitt innlegg. Han overrakte dem begge en jordklode og mante til ansvar for den ene kloken vi har.


Vedtaket

Landsmøtet fulgte opp med å gjøre et enstemmig vedtak i tråd med Landsstyrets tilråding.

Les hele vedtaket under:

Siste nytt