Sild og sol på Gladmat

Publisert: av Camilla Klævold

Rogalendingene spiste as matjes they could under Gladmat festivalen forrige uke

Festivalen med sine 250.000 besøkende er Norges største matfestival og tar sted i Stavanger sentrum. I år kunne maten endelig nytes uten antibac og munnbind og det var sultne besøkende som vandret fra bod til bod på Vågen fra 29. juni til 2 juli.

På menyen står det meste av retter, og tross mye kjøttmat er det også en del boder som tilbyr smaker fra havet. Blant dem, matjes i lompe.

- Retten er kjempepopulær, spesielt blant den eldre garde, men også ungdommen ruller potetkaken fylt med jomfrusild, rømme, rødbeter og løk og spiser den som taco, forteller Arjen Kraaijeveld.

En del yngre må riktignok overtales til å prøve, men når de først har smakt er de frelst.

Og godt er det, for jomfrusilden byr på det meste kroppen trenger av næring. Både omega 3 og vitamin ABDE samtidig som den smelter på tungen.

- Utenfor boden henger det en skipsklokke, og de som mener matjes i lompe er den beste retten på Gladmat kan ringe i den - Lyden bærer stadig over hele markedet, avslutter Kraaijeveld.



Dersom det kan friste med litt matjes i ferien finner du oppskrifter på sjømatrådet sin side:


Siste nytt