Silda feiret med stor kjærlighet

Publisert: av Camilla Klævold

15. juni ble silda ekstra verdsatt under Sildas Dag i Tromsø

Restauranten Mathallen Tromsø satte silda i fokus gjennom dagen, med å tilby ulike silderetter. Silda var kortreist, hentet fra Nergård Sild AS i Senjahopen. Mathallens eier og kjøkkensjef Gunnar Jensen elsker sild, og hadde laget tre utsøkte retter som ble servert som lunsjretter på sildas dag. Her ble blant annet lakesild, servert med både rødløk, dill, og brunet smør.

Gunnars filosofi er at sild alltid skal ha en plass på menyen i Mathallen Tromsø.

Mathallen Tromsø er også ansvarlig for den årlige rockefestivalen Bukta som går av stabelen i midten av juli i Tromsø. I fjor ble det blant annet servert sildeburger over en lav sko på arrangementet I år er det lodde som blir satt på menyen.

- Sild er tradisjonsmat i Nord-Norge, som vi ønsker å ha et sterkere fokus på, også blant den unge befolkninga, sier Jensen.

Jensen er nettopp blitt kaptein for Kokkelandslaget Junior i Norge og han forteller at silda selvsagt vil få sin naturlige plass når de unge kokkene møtes framover.

Sildelaget var selvsagt med som støttespiller under arrangementet i Tromsø.

Siste nytt