Silda på hell?

Publisert: av Camilla Klævold

Etter en kanon uke på silda forrige uke, har det denne uken vært en del roligere på Kvænangen

Forrige uke kunne vi melde om rekord for låssetterne på Kvænangen med hele 7.900 tonn. Denne uken har fisket derimot dabbet litt av og mandag kommer ut som beste dag for låssetterne med 790 tonn i journalen. Resten av uken har det gått litt på hell med respektive 380 tonn, 310 tonn og 230 tonn i går.

- Det er registeret godt med sild i fjorden, men det er mange som har begynt å bli ferdig for året og av en kvote på 442.000 tonn gjenstår det nå knappe 17.000 tonn, forteller salgskonsulent Sigurd Vedøy.

I tillegg til låssetterne er det også et par større kystbåter i fjordene på Kvænangen, men også de begynner å nærme seg slutten på sesongen.

- Vi vet at det er en fire ringnotbåter på vei nordover også er det en som er på plass utenfor fjordlinjen, fortsetter Vedøy.

Totalt for alle fartøygruppene er det tirsdag som kommer ut som beste dag denne uken med 7.500 tonn i journalen. 1.700 tonn onsdag og torsdag kommer ut som dagen med minst fangst med 560 tonn totalt i journalen.

- Det har vært en roligere uke, spesielt siste døgnet, men vi satser på at det tar seg litt opp for de små så vi får fylt opp noen føringsbåter, sier Vedøy.

Av andre fangster denne uken hadde Bømmelbas en makrellfangst på Mørekysten mandag og det er nå bare Elisabeth som leter etter makrell nordvest av Ålesund.

 

Siste nytt