Sildelaget har fått trainee-ordning

Publisert: av Camilla Klævold

Sildelaget har satt rekruttering på dagsorden og er blitt en Seafood Trainee-bedrift

Seafood Trainee – programmet administreres av NCE Seafood Innovation Cluster på Marineholmen i Bergen. Programmet favner først og fremst nyutdannede på universitets- og høyskolenivå innen de aller fleste fagfelt, alt fra IKT-kompetanse til akvakultur.

Hensikten med trainee-programmet er å tiltrekke seg de beste kandidatene fra våre utdanningsinstitusjoner til nettopp fiskeri- og sjømatnæringen. 
Over 300 søkere, mange svært velkvalifiserte, meldte sin interesse for programmet i år. 28 fikk sjansen i 15 svært forskjellige bedrifter innen sjømatsektoren.

Programmet går over ett år, og ved siden av å jobbe i trainee-bedriften så skal traineen følge et program på fire samlinger i inn- og utland. De heldige utvalgte vil få et bredt innblikk i hele verdikjeden i løpet av det året programmet varer.

Camilla Klævold (27) ble 1. august ansatt som Sildelagets første trainee. Camilla har solid journalistikk- og kommunikasjonsutdannelse fra
Universitetet i Bergen, Limerick i Irland og sist Pace University i New York hvor hun fullførte sin mastergrad. Hun er allerede godt i gang med arbeidet i Sildelaget, og skal delta på sin første samling i trainee-programmet nå i september.

Programmet innbefatter selvsagt en presentasjon av Sildelaget for alle de 28 traineene i dette 3. kullet. Vi skal presentere Camilla med et intervju litt senere på Sildelaget.no.

Sildelagets ønsker side å fremstå som en god og fremtidsrettet bedrift og være en attraktiv arbeidsgiver. Tilgangen på ny kunnskap skal gi gode bidrag inn i en veletablert bedrift som Sildelaget jo er, samtidig som Sildelaget har mye erfaring å dele med de unge.  

“Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter og en klok måte å rekruttere ny kompetanse på," sier adm.dir. Paul Oma, og legger til at han vurderer å benytte seg Seafood Trainee-programmet også i fremtidige rekrutteringsprosesser.

Siste nytt