Skjæran tok opp tollbarrierer

Publisert: av Dorthe Iselin Austevoll

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran møtte mandag og tirsdag denne uken sin danske kollega Rasmus Prehn i Ålborg

Under møtet ble både toll på sjømat, grensekryssende fiske og beskyttelse av kveite i gyteperioden diskutert, skriver Nærings- og fiskeridepartementet. 

 – Vi har hatt et godt og fruktbart møte. Danmark er det største mottakerlandet for norsk sjømat og vi har i alle år hatt et godt fiskerisamarbeid. Samtidig er det en stor utfordring at bærekraftig norsk sjømat møter høy toll i Danmark og EU, mens andre land kan eksportere langt mindre klimavennlig sjømat tollfritt. Dette har jeg tatt opp med min danske kollega, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Parallelle forhandlinger mellom EU og EØS/EFTA-landene om finansielle bidrag og markedsadgang for fisk starter i Brussel neste uke. Forbedringer i markedsadgangen for norsk sjømat har høy prioritet for regjeringen.

– Vi mener Norge og EU bør komme til enighet om betydelige forbedringer i markedsadgangen for norsk sjømat. Det er viktig for å skape vekst og nye, helårlige arbeidsplasser langs kysten vår. Dette er noe aktører i Danmark også er opptatte av, og jeg opplever at min danske kollega har stor forståelse for våre krav, sier Skjæran.

 

Les hele saken her

Siste nytt