Som en elefant på amfetamin

Publisert: av Roar Bjånesøy

11 størjer ble første fangst for Salvøy. Dette var et fiske med skikkelig adrenalinkick for oss, sier skipper ombord.

Både Salvøy og Hillersøy fikk størjefangster nær Smøla onsdag. Begge skal levere fangstene i Skude. 

Skipper på Salvøy, Sigurd Vedøy , sier at de har kastet 3 av de fire dagene de har hatt godt vær og at de her sett mye størje ute i havet.

-Dette er nytt for oss, men utrulig spennende og et adrenalinkick uten like . Eg har vært på fiske i over 20 år, men aldri opplevd maken til dette. Pulsen går jo skyhøyt, sier Vedøy

Salvøy har vært på leting etter størje i 2 1/2 uke, men været har ikke vært på deg beste siden mesteparten av tiden. Men når det er fint vær, er det mye størje å se.

-Vi har sett store mengder, og det var mye mer enn de 11 i det kastet vi hadde, sier Vedøy som likevel er jublende glad for de som de fikk.

Størjene veier mellom 200 og 250 kilo hver og Vedøy forteller om viltre beist som må behandles med omhu med tanke på kvalitet. 

-Vi hadde en som tørnet nede i nota, vannspruten stor langt til værs. Dette er som elefanter på amfetamin, ler Vedøy 

Tidligere hadde lettbåtene til Salvøy hjulpet Hillersøy med å holde noten opp og så måtte de halse over til Salvøy for å hjelpe de.

-Vi er blitt bedre til å gjenkjenne størje på overflaten og så bekrefte det med sonaren, sier Vedøy som og har an australier ombord som lærer de opp i å sløye og behandle størjene.

etter lossingen i Skude skal Salvøy ut å lete etter mer størje.

-Vi har noen små forberedrelser vi skal gjøre på utstyr. Dette er nytt så det er alltid noe som kan gjøres bedre, sier Vedøy.

Han håper også på bedre vær fremover.

-Som sagt så har vi kastet etter størje 3 av de 4 dagene med godt vær, så det er vi avhengig av. Og så er det viktig å kunne finne passelig stimer. 20-30 størjer er det mest optimale i et kast, sier han.


Siste nytt