Teknologi fra Mørenot sentral i søppelopprydning

Publisert: av Camilla Klævold

The Ocean Cleanup har ambisjoner om å rydde 90 prosent av verdens flytende havplast, norsk teknologi har vært en viktig bidragsyter

Det er tekfisk.no som omtaler saken. Selskapet Mørenot opplyser i en pressemelding at de har hatt en nøkkelrolle i design, produksjon og testing av systemet, som senere denne måneden skal testes ut i et stort søppelfelt i Stillehavet.

Går alt etter planen, vil systemet bidra med å rense opp et område av det store søppelfeltet tilsvarende en fotballbane – hvert 15. sekund. The Ocean Cleanup lyktes i 2019 med å samle plast i Stillehavet med en tidligere utgave av systemet, som nå er blitt videreutviklet.

The Ocean Cleanup er en ideell organisasjon som utvikler avansert teknologi for å rense verdenshavene for plast ved hjelp av rensebåter i elver og havrenseanlegg. Den ideelle organisasjonen ble etablert av den unge nederlenderen Boyan Slat i 2013.

– Mørenot leverer løsninger for bærekraftig høsting av havets ressurser og vi er derfor utrolig stolte av at vi med norsk teknologi og kompetanse spiller en viktig rolle i verdens største havopprydning, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot i meldingen.

Siste nytt