To nye redningsbåter

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fredag døper Redningsselskapet to nye fartøy i Oslo. Dette er de første av en helt ny type redningsfartøy

Redningsselskapet og Norsk Tipping inviterer til folkefest når programleder og snowboard-profil, Helene Olafsen & adm. direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, døper to nye redningsfartøy på Aker Brygge Marina fredag 21. Juni kl. 15. Dette melder Redningsselskapet i en pressemelding.

Finansiert gjennom midler fra Norsk Tipping vil de to nye fartøyene være viktig i beredskapsflåten til Redningsselskapet og dermed for beredskapen langs kysten.

Dette er de første av en helt ny type redningsfartøy i Redningsselskapet – de er mindre, raskere og lettere enn tradisjonelle redningsskøyter, noe som vil bidra til å redusere responstiden vesentlig. 

Norsk Tipping er Redningsselskapets viktigste bidragsyter. Fra Norsk Tipping får Redningsselskapet hvert år midler gjennom spilleoverskuddet. I 2018 bidro spilleoverskuddet med 155 millioner, som utgjør 24 prosent av Redningsselskapets driftsinntekter.

Fakta nye redningsbåter

Bygges av: Swede Ship Marine AB

Lengde: 7,9m

Bredde: 2,7m

Dybde: 0,4 M

Framdrift: Rolls-Royce FF270 Vannjet

Motor: NanniT8V.370Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 52 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. 

Siste nytt