Vil få flere barn og unge til å spise fisk

Publisert: av Anette Uddén

Kostholdsprogrammet Fiskesprell tildeles 3,9 millioner kroner ekstra for å øke råvarestøtten i skole og barnehage. 

Selv om eksporten av norsk sjømat har blomstret de siste årene og 2023 var tidenes beste år for eksport av norsk sjømat, har nordmenns eget sjømatinntak falt jevnt og trutt. Det har vært en nedgang på 13 prosent i forbruket av fisk og sjømat siden 2015, og regjeringen erkjenner nå behovet for en bred innsats fra ulike sektorer for å endre denne utviklingen, med fokus på helse, bærekraft og tilgjengelighet av sjømat i landet.

Kostholdsprogrammet Fiskesprell tildeles derfor 3,9 millioner kroner ekstra for å øke tilgjengeligheten til sjømat i skoler og barnehager. Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth understreker viktigheten av å snu den negative trenden og fremme helsefordelene ved å inkludere mer sjømat i kostholdet til kommende generasjoner. 

- Det handler både om helsen vår og det handler om helsen til planeten vår, for havet er det mest bærekraftige matfatet vi har, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth. 

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her og informasjon om Fiskesprell finner du her. 

Siste nytt