Vil ha god markedsadgang etter Brexit

Publisert: av Roar Bjånesøy

Fiskeriminister Harald T. Nesvik var i London i går der han møtte sin britiske kollega George Eustice for å snakke om mulighetene og utfordringene brexit kan føre med seg for norsk næringsliv og fiskeri.

Storbritannia er et av våre viktigste markeder for sjømat. Det er også der vi har sett størst vekst målt i eksportverdi hittil i år. Jeg er opptatt av at vi får minst like god markedstilgang for norsk fisk til Storbritannia etter brexit som vi har i dag, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik. 

Det er helt avgjørende at vi blir enige om forvaltningen i fremtiden, i de områdene der vi har felles fiskerier. Norge og Storbritannia har mange felles synspunkter på hva som skal til for å få en bærekraftig forvaltning. Jeg er optimistisk for at vi skal lykkes med dette når vi etter at Storbritannia går ut av EU vil få en trepartsforvaltning i Nordsjøen mellom dem, EU og oss, sier fiskeriminister Nesvik.


- Dersom dette skulle vise seg at EU og Storbritannia ikke blir enige om en brexit-avtale innen utgangen mars 2019, understreket jeg at vi fra norsk side ser det som naturlig å la fiskeriavtalene som blir inngått nå utover høsten, likevel gjelde for hele 2019. Jeg oppfatter det klart slik at Storbritannia også ønsker dette, sier fiskeriministeren.

Se flere bilder fra møtet i London her.

Siste nytt