Menu

Rundskriv 27/23 Minstepris på stor kystbrisling til konsum gjeldende fra mandag 30.10.23

Current Sprat Consumptions Circular letters
27.10.23

Til Fiskere og kjøpere av kystbrisling til konsumanvendelse

1. Periode for fiske. 

Fiske etter stor kystbrisling er tillatt fra 1. august, dvs etter utløpet av fredningsperioden som løper fra 1. januar og frem til og med 31. juli.  OBS!  Stor kystbrisling omfatter brisling med færre enn 70 stk pr kg. 

Dette er imidlertid ikke til hinder for at vedkommende salgslag i fredningsperioden kan tillate å bringe i land marginale kvanta (dvs inntil 200 skjepper) storbrisling, dvs 60% over 11 cm, i samsvar med praksisen i fredningstiden.  Det samme gjelder om myndighetene har fastsatt forbud mot fiske etter brisling i enkeltfjorder utenom fredningsperioden. Til sistnevnte se forskrift om regulering av fisket etter brisling i 2023-2024, § 10, femte ledd (J-142-2023). 

Informasjon om eventuelt vinterfiske i Oslofjorden og i Rogaland med grunnlag i dispensasjon fra fredningsbestemmelsene, jfr historisk praksis, vil vi komme tilbake med informasjon om dersom dette blir aktuelt. 

2. Avtaksmulighetene for stor kystbrisling. 

Det rapporteres om god etterspørsel etter stor kystbrisling for tiden og dette uavhengig av størrelsen.   

For ordens skyld bes fartøyer som ønsker å delta i fisket etter stor kystbrisling kontakte Norges Sildesalgslag før fangsting.  Dette med tanke på at vi forsikrer oss om det er omsetningsmuligheter for fisken. 

3. Minstepriser på stor kystbrisling. 

Med virkning fra mandag 30.10.23 gjelder følgende minstepris på stor kystbrisling til konsum: 

Samfengt: kr 8,50 pr kg 

OBS!  Kvantum/Sortiment skal bestemmes ved opptak fra lås/landing. 

4. Omsetningsform.  

Auksjonsomsetning videreføres såfremt flere kjøpere ønsker å kjøpe.  Auksjoner vil avholdes etter behov og etter avtale med kjøpere som er interessert i stor kystbrisling. 

Ved liten kjøperinteresse vil Norges Sildesalgslag akseptere at fisker og kjøper inngår avtaler om levering/mottak av både direktehåvede enkeltfangster og låssatte enkeltfangster.  Fangstene skal meldes inn på ordinært vis og fisker/kjøper skal gi relevante opplysninger om fangsten til Norges Sildesalgslag (kjøper, mottaksted/mottaksanlegg, pris, tidspunkt for opptak, føring (egenføring/brønnbåt) og tidspunkt for landing). 
 

5. Transporttilskudd til kjøpere som avhenter stor brisling.  

Det blir ikke gitt transporttilskudd til frakt av stor kystbrisling. 

 

Med vennlig hilsen  

NORGES SILDESALGSLAG 

More circular letters